Onze keukens

Fooddock is de eerste foodhal van Oost-Nederland. In onze historische silo vind je allerlei keukens met elk hun eigen specialiteit. Zodat iedereen kan genieten van zijn of haar favoriete gerechten.

Leer hier onze smaakmakers kennen!

De Bilbao

De Bilbao presenteert een keuze uit traditionele Baskische en Spaanse tapas (in het Baskisch ‘pinxtos’ genoemd). Alles wordt door Marta Alzola Berasategui voor je bereidt met authentieke ingrediënten en op de traditionele wijze, zoals zij het in Bilbao van haar moeder en oma heeft geleerd.

Tapas zijn hapjes die maar één doel hebben: het concentreren van zoveel mogelijk smaak in een één-haps-gerecht. Het draait daarbij maar om één ding: de smaakbelevenis.

Van oorsprong was een tapa niet meer dan een stuk (stok)brood, dat tussen de slokjes door op een glas wijn werd gelegd. Om te voorkomen dat er fruitvliegjes meedronken. Langzaam maar zeker hebben deze stukjes brood zich ontwikkelt tot de basis voor de geraffineerde minigerechtjes die tapas tegenwoordig zijn… soms zeer eenvoudig, soms met vele ingrediënten, maar altijd op een eerlijke manier bereid. Het Baskische woord pinxto heeft betrekking op het ‘cocktailprikkertje’ dat vaak gebruikt wordt om de onderdelen bij elkaar te houden.

Marta gebruikt ingrediënten als guindillas (Spaanse groene paprika), Piquillo paprika, Anchoas del Cantábrico (anchovis), Bonito del Norte (de beste kwaliteit witte tonijn), chorizo (Spaanse worst) en jamón Ibérico de Bellota (de beste kwaliteit Spaanse ham). Het brood komt van Driekant in Zutphen.

¡Buen provecho!

Aanwezig op: