Blog

Inge van Hemels Lepelen is de gids die je door Fooddock navigeert. Een soort Lonely Planet die je langs de verschillende keukens laveert. Elke maand vind je hier haar laatste blog over onze keukens, events of andere leuke ontwikkelingen.

Meer blogs van Hemels lepelen kun je lezen op De mooie route naar zoet.

Lees hier de nieuwste blog!

Date-wat-je-eet

Voor ons Valentijns-event ‘Zoet en Lief’ schrijft Inge elke week een blog! Hier lees je haar nieuwste blog. En hier vind je meer informatie over Zoet en Lief.

Waar vind je je ware liefde? De meesten onder ons vinden die op school, tijdens het sporten of uitgaan, of op het werk. Maar eigenlijk is het een soort van miraculeus dat je de ware vindt tussen al die triljoenen mogelijkheden. Er zijn dan ook mensen die hem of haar maar niet vinden. Zij zoeken naar een net wat kleinere speld in de hooiberg. Of misschien zoeken zij in de verkeerde hooiberg. Eigenlijk zouden zij geholpen zijn met een teken in de lucht, bijvoorbeeld een pijl, die de speld even aanwijst: ‘Kijk, let op. Ongeveer hier bevindt zich jouw ware liefde.’ Ik doe maar een suggestie. Gewoon iets om de zoektocht te vergemakkelijken.

Nu wil ik singles niet blij maken met een dode mus, maar er lijkt iets te zijn dat de zoektocht inderdaad zou kunnen vereenvoudigen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat culinaire voorkeuren een belangrijke rol spelen bij de keuze van een partner. Twee derde van de Nederlanders valt namelijk op mensen met dezelfde culinaire voorkeuren. Dat lijkt logisch. Hou je namelijk niet van hetzelfde eten, dan betekent dat een groot deel van de dag strijd. Hou je wel van hetzelfde, dan is juist het leuk om voor elkaar te koken en samen te genieten van hetzelfde bordje lekkers. Dat geeft de liefde een boost.

En zie hier dan ook een vingerwijzing voor het vinden van je ware liefde. Heeft hij of zij dezelfde culinaire voorkeuren als jij, dan is de kans een stuk groter dat dit de ware is. Skip iedereen die niet van hetzelfde voedsel houdt als jij, en: ‘Date wat je eet!’.

Picture this. Je staat met je ijzeren schepje bij de graaibakken van Jamin. Je bent druk bezig om alle soorten zoute drop in je plastic puntzak te verzamelen, als opeens een ander schepje tegen jouw schepje klengt. Je oog valt op de puntzak van de ander met daarin alleen maar zoute drop! Kijk dan even onopvallend naar de puntzakeigenaar. Het zou hier zomaar kunnen gaan om je ideale ‘date-wat-je-eet’!

Ik ga nog een stapje verder. Stel je voor. Het is zaterdagavond 13 februari en je zit aan de ‘Spice it Up’ tafel bij Fooddock. Of aan de ‘Meat & Greet’ tafel. Of aan de ‘Sexy Vega’ tafel. Je smaaktafelt anderhalf uur aan een gezellige tafel met meerdere vrijgezelle mannen en vrouwen met dezelfde smaakvoorkeur.

En kijk, daar wordt het spannend. Het is geen normale blind date, want je date met meer dan één. Het is geen speeddate, want met z’n anderhalf uur is het eerder een slow-date. En heel belangrijk: je deelt elkaars smaakvoorkeur. De ware zou er dus tussen kunnen zitten! Dat soort daten verdient een nieuwe naam. Eh. Ik doe een poging.

Kom je ook ‘Blind-Slow-Daten-Wat-Je-Eet’ bij Fooddock!

Inge van Hemels Lepelen schrijft meer blogs over stoere taarten en hemelse toetjes op 'De mooie route naar zoet'.