Blog

Inge van Hemels Lepelen is de gids die je door Fooddock navigeert. Een soort Lonely Planet die je langs de verschillende keukens laveert. Elke maand vind je hier haar laatste blog over onze keukens, events of andere leuke ontwikkelingen.

Meer blogs van Hemels lepelen kun je lezen op De mooie route naar zoet.

Lees hier de nieuwste blog!

Het ideale Valentijnscadeau

Voor ons Valentijns-event ‘Zoet en Lief’ schrijft Inge elke week een blog! Hier lees je haar nieuwste blog. En hier vind je meer informatie over Zoet en Lief.

Het komt wel vaker voor dat ik door de Hema loop. Soms om er te winkelen, maar vaker omdat het toch echt de snelste en gezelligste weg is naar de parkeergarage. Afgelopen week gebruik ik de Hema weer als afstekertje. Ik zigzag door de winkel en ter hoogte van de gebakafdeling kleurt de Hema roze. In de schappen liggen chocolaatjes in roze glimmende cellofaantjes. Roze petit fourtjes. Witte en roze hartenspekjes. Transparante potten met snoephartjes. A Whole Lotta Pinkie. Ligt het aan mij of zit er weinig mannelijks tussen deze Valentijnscadeaus? Of schat ik het verkeerd in? Wil de volwassen man ook roze glimmertjes?

Dat brengt mij op het volgende. In mijn vorige blog had ik al vastgesteld dat de liefde van de man door de maag gaat. Een Valentijnsdagcadeau voor de man moet dan ook eetbaar zijn, lijkt me. Food dus. Maar dan wel food, waar de man warm voor loopt. Food in mannenkleuren. In een mannenverpakking. Waar vind je dat?

Ik heb er al heel wat Valentijnsdagen op zitten. Misschien mag ik mij wel een Valentijnsdagexpert noemen. Een Valentijnsdagcadeau-ZOEK-expert dan. Ik heb namelijk heel wat Valentijnsdagen gezocht naar een leuk cadeau voor hem. Een leuk mannencadeau. Om te eten. Ik heb het niet gevonden, maar wel gezocht. Tussen alle roze glimmertjes, chocoladetelegrammen met ‘I love you’, snoepblikken met winegums zat het gewoonweg niet. Het ideale food-cadeau.

Nu organiseert Fooddock op 13 en 14 februari een foodevenement rondom Valentijnsdag ‘Zoet en lief’. Uiteraard kun je hier je Valentijn mee uit eten nemen. Samen eten op een bank met een schapenvacht. Hapjes uitwisselen. Maar waar ik nu zo ontzettend benieuwd naar ben, is of ik daar ook huppelend vandaan kom met een o-zo-mannelijk Valentijnscadeau onder mijn arm.

Nog niet alle standhouders zijn bekend. Sommigen twijfelen nog. Anderen weten nog niet dat dit evenement de ideale plaats is om hun foodkunsten te vertonen. Via deze blog neem ik de vrijheid om een hele persoonlijke en passende oproep aan hen te doen:

Vrouw zoekt Valentijnscadeau voor hem.

Liefst eetbaar.

Mag zoet (en lief) zijn.

Maar niet roze a.u.b.

Inge van Hemels Lepelen schrijft meer blogs over stoere taarten en hemelse toetjes op 'De mooie route naar zoet'.