Blog

Inge van Hemels Lepelen is de gids die je door Fooddock navigeert. Een soort Lonely Planet die je langs de verschillende keukens laveert. Elke maand vind je hier haar laatste blog over onze keukens, events of andere leuke ontwikkelingen.

Meer blogs van Hemels lepelen kun je lezen op De mooie route naar zoet.

Lees hier de nieuwste blog!

Valentijnsdag en food

Voor ons Valentijns-event ‘Zoet en Lief’ schrijft Inge elke week een blog! Hier lees je haar nieuwste blog. En hier vind je meer informatie over Zoet en Lief.

Persoonlijk vier ik het niet elk jaar. Valentijnsdag. Gewoon wanneer ik er zin in heb. Als ik mijn liefde een extra boost wil geven. Ik sloof me wat extra uit voor het avondeten en maak een extra lekker dessert. Dat zie je steeds meer. Tien jaar geleden waren vooral de Valentijnskaarten in. Nu wordt Valentijnsdag vaker ingevuld met ‘food’. En waarom ook niet? Romantiek en eten zijn blijkbaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet gek dus dat Fooddock het weekend van zaterdag 14 Februari een foodevenement rondom Valentijnsdag organiseert: Zoet & Lief’. Liefde en food. Het bleef me bezighouden. Waarom hoort dat eigenlijk zo bij elkaar?

Ik ben nieuwsgierig. Dus ik google wat.

Op internet stuit ik op een ludiek onderzoek. Iedereen weet dat de liefde van de man door de maag gaat. Er is zelfs een spreekwoord over. Dit onderzoek wil aantonen dat ook de liefde van de vrouw door de maag gaat. Je krijgt dan iets van: de liefde van de man, en de vrouw, gaat door de maag! Klinkt wat onwennig. Maar daar wil ik meer over weten!

Het onderzoek pakt het wetenschappelijk aan. Vrouwen moeten vasten en daarna kijken naar romantische en neutrale beelden, terwijl er een hersenscan gemaakt wordt. Hetzelfde gebeurt nadat ze een heerlijke maaltijd hebben verorberd. En wat blijkt?

Vrouwen met een volle maag reageren heftiger op romantische beelden dan wanneer ze een lege maag hebben. Het heeft wat voeten in aarde, zo’n onderzoek, maar dan weet je: Een volle maag is een verliefde maag!

Dat inzicht werkt op mijn fantasie. Er gaan allerlei radertjes werken..

Food is belangrijk om verliefd te kunnen worden. Dat klinkt als magie. Of is er zelfs sprake van toverkracht?

Werkt de magie van food alleen als je al een relatie hebt? Ben je al verliefd en word je dan tijdens het eten van een kippendijtje met een heerlijk knapperig, bruin korstje nog verliefder?

Of kan food er ook voor zorgen dat je verliefd wordt? Gewoon op een willekeurig persoon, waarbij je aan tafel zit? Dat er boven het bordje sushi plotseling romantische vonken de tafel over vliegen?

Dit vraagt om een experiment. De magie of toverkracht van food moet een keer in de praktijk worden uitgetest. Als iedereen, singles, net verliefde stellen en paartjes die al jaren bij elkaar zijn, het effect van heerlijk eten nou eens komen testen? En laat ik nou een fantastische locatie weten voor dit experiment! FOODDOCK’s Zoet & lief! Op 13 en 14 februari.

Hebben we een date?

Inge van Hemels Lepelen schrijft meer blogs over stoere taarten en hemelse toetjes op 'De mooie route naar zoet'.