Binnenkort bij Fooddock

maart

ma di wo do vr za zo
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

zaterdag 02 maart

  • Wagging Finger en Fooddock brengen de de mooiste distilleerderijen naar Deventer! Koperen ketels en zwoegende stokers. Bijzondere distillaten die explosief smaken. 8 Nederlandse distilleerderijen schenken in ons Pakhuis de lekkerste dranken. Denk aan jenever, whisky, gin likeur of korenwijn. Alles in hun eigen stokerij geproduceerd.

    Niet zo’n fan van het pure spul? Onze cocktailspecialist mixt de lekkerste cocktails. De smaakmakers in de foodhal hebben gerechten die perfect bij jouw favoriete drankje passen. Dat noemen wij intens genieten.

    MASTERCLASS

    Meer weten over de distilleerprocessen of bepaalde soorten sterke drank? Onze stokers geven een aantal masterclasses waar je alle brandende vragen kunt stellen.

    Aanstaande zondag kun je tijdens Stoere Stokers meedoen aan maar liefst 3 masterclasses! Benieuwd naar wat er komen gaat? Bekijk het hier:

    ✰ 18:00 uur: Bart Joosten ✰ Eaglesburn Distillery ✰ Onderwerp: Gin

    Bart stookt een gouden medaille winnende Gin dat onderwerp zal zijn van zijn masterclass. Deze Gin wordt volledig ontleed :).

    ✰ 19:00 uur: Chistiaan Broekhuizen ✰ Kalkwijck Distillers✰ Onderwerp: Grondstoffen

    Christiaan gaat als eigenaar van een distilleerderij die zijn eigen granen verbouwt alles vertellen over de basis: het graan!

    ✰ 20:00 uur: Erik Molenaar ✰ Wagging Finger Distillery ✰ Onderwerp: Genever

    Erik gaat dieper in op Genever. Hij vertelt hoe hij het maakt en vooral waarom Genever de favoriet is van vele distillateurs (maar erg wordt ondergewaardeerd)!

    DE DISTILLEERDERIJEN

    ✰ Distilleerderij de Bronckhorst

    ✰ Kalkwijck Distillers

    ✰ Distilleerderij van Leon

    ✰ Stokerij Lubberhuizen

    ✰ Stokerij van der Linden

    ✰ Eaglesburn Distillery

    ✰ Van Schouten Distillery

    ✰ Genootschap der Warme Stokers

    ✰ Wagging Finger

    REGULIERE TICKETS

    Een kaartje voor Stoere Stokers kost €22,-. Je krijgt dan entree voor het festival en een Fooddock pas ter waarde van €10,- om je favoriete hapjes te halen in de foodhal.

    GROEPSTICKETS

    Je koopt een groepsticket voor 6 personen voor €120! Dit ticket geeft entree voor 6 personen én 6 passen met Fooddock-tegoed om van de gerechten van onze smaakmakers te genieten! Slechts een beperkt aantal beschikbaar, dus wees er snel bij!

  • De Mexicaanse keuken heeft zó veel te bieden, dat ze binnen hun restaurant El Popo niet alles kunnen laten proeven. Daarom deze zomer een primeur bij Fooddock: El Popo's foodtruck. Een mooiere manier om Mexican Streetfood te beleven bestaat niet! Delicious Burritos, Super Fresh Mexican Salad, Crunchy Tostada Bites en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mexican Streetfood: Snel, altijd vers en verrassend.

  • Frozen Yoghurt met fruit. Biologisch en gezond. Doua brengt daarnaast ook ook heerlijk, biologisch Turks fruit en baklava, maar ook de lekkerste verse Luikse wafels!

    MENU

    Toetjesplank | Wafel met vers fruit - baklava - taartpunt - Turks fruit - toef FroYo

    Fruit Smoothies | Healthy green - Red fruit special - Pink banana

    Yoghurt Smoothies | Walnut cinnamon - Pink Power - Magic Purple - Choco/cafe frappe

    YOGHURT EN YOGHURT IJS

    Energie Boost | Granola - walnoot - cranberry

    Fruity Fruity | 3 soorten vers fruit

    Carmelita | Stroopwafel - Daim - gezouten karamelsaus

    Chocolate Lover | Choco crisp - Oreo - Chocosaus

    VERSE WAFELS

    Winter Glow | Kaneelsuiker - pecan - gezouten karamelsaus

    Chocolate Dream | 3 soorten chocolade en chocosaus

    Merry Berry | Frambozen - kersen - bosbessenpuree

    Banana Nutella | Nutella - schijfjes banaan

    MAANDSPECIAL

    Vers fruit | Vers fruit met of zonder toef Frozen Yoghurt of slagroom

  • Bij Sweet Dreams vind je geen broden, maar wel heel veel lekkers om zo uit het vuistje te eten! Of om mee te nemen en er lekker thuis van te genieten.

    Van onze keukens hebben we hier de heerlijkste zoetigheden samengebracht. Van verschillende soorten koekjes uit Syrië tot lekkernijen uit Afrika en Indonesië.

    MENU

    Syrische gebakjes | zoals walnoottaartjes en baklava

    Bananencake en bananenbollen | de lekkerste van Afrika Massala!

    Spekkoek | Indonesië op z'n best!

    Kokoskoekjes | huisgemaakt, eigen recept

  • Marion staat al jaren bij haar familie en vrienden bekend om haar lekkere kookkunsten. In haar keuken Afrika Massala kan ze echt haar passie kwijt! Je bestelt er heerlijke Afrikaanse snacks en gerechten - uit het hele continent!

    MENU

    Afrikaanse snacks | Chappati - Akara - Loempia's - Bakbanaan - Sambusa

    Rundvlees | Rundvlees met wortelen, rijst, gefrituurde bakbanaan en cassavefrietjes

    Viscurry | Viscurry met kokosmelk, champmignons, rijst, gefrituurde bakbanaan en cassavefrietjes

    Kipfilet | Kipfilet met aubergine, rijst, gefrituurde bakbanaan en cassavefrietjes

    Bonenmix | Bruine en witte bonen met aubergine, kokosmelk, rijst, gefrituurde bakbanaan en cassavefrietjes

    Spinazie | Spinazie en pindasaus met kokosmelk, rijst, gefrituurde bakbanaan en cassavefrietjes

    Massala Borrelplank | Borrelplank met Sambusa, Chappati, Akara en Loempia's

    Massala Omelet | Omelet met aubergine, courgette of paprika, geserveerd met huisgemaakte Bagiya

    Maandspecial

    Masala Chomo Bites | Gekruid lamsgehakt op een stokje met cassavefriet, bakbanaan of chapatiwraps

  • Ontmoet Lamiah

    Lamiah komt uit Damascus, waar ze 25 jaar in het onderwijs werkte. Eerst als lerares, de laatste 6 jaar als schoolhoofd. Samen met haar man runde Lamiah een boerderij met olijfbomen, appelbomen en dadelpalmen. Dat was hard werken, maar het gezonde eten hield het gezin op de been. 

    Oorlog in Syrië

    De wreedheid van de oorlog in Syrië heeft ook Lamiah’s gezin zwaar getroffen. In 2012 overleed haar man en bleef ze achter met 3 kinderen en een zieke moeder. Ook haar vader overleefde de oorlog niet. Haar hele dorp, inclusief de school, is letterlijk van de aardbodem weggevaagd. 

    Een nieuw begin in Nederland

    Ze stond voor keuzes die je als moeder niet kunt en wilt maken. Blijven was geen optie. Maar een gevaarlijke reis ondernemen met een jong gezin en een zieke moeder: dat kon ook niet. Haar (zwakbegaafde) zoon neefje van 15 liepen het grootste gevaar om ten onder te gaan aan het oorlogsgeweld. Lamiah kon de gedachte niet verdragen dat ze naast haar man en vader ook nog eens haar zoon zou verliezen. Ze vertrok in september 2015 met de twee jongens en haar zieke moeder. Haar twee dochters achterlatend bij hun oom en tante. 

    Na een zware reis heeft Lamiah uitendelijk een woning in Deventer toegewezen gekregen. Nu konden Lamiahs dochters ook naar Nederland komen.

    Foodavontuur bij Fooddock

    Een paar maanden bereidde Lamiah in een flexkeuken bij Fooddock de lekkerste verse salades. Nu runt ze samen met haar oudste dochter Doua een vaste keuken in onze foodhal! Hier begint Lamiahs foodavontuur en laat ze ons in Deventer kennismaken met alle heerlijkheden die de Syrische keuken te bieden heeft. En geloof ons: die zijn er in overvloed!  

    MENU

    Mutabal (vegan) | aubergine, yoghurt, tahina, knoflook, citroen

    Baba Ghanoush | aubergine, knoflook, citroen, tomaat, peterselie

    Yalanji | druivenbladeren, tomaat, peterselie, munt, ui, rijst

    Kipdrumsticks | uit de oven

    Fatoush | gemengde salade met gefrituurd Arabisch brood

    Tabouleh (vegan) | peterselie, tomaat, uien, bulgur, sla

    Lamsgehaktballen | gemaakt van lamsvlees

    Briyani | rijst, wortelen, paprika, rozijnen, lamsvlees of kip

    Groente salade | salade met de lekkerste verse groenten

    LUNCH

    Linzen-aardappelsoep | huisgemaakte linzen-aardappelsoep

    Warme Sandwich | keuze uit kaas-spinazie, falafel en kipshoarma

    Salade | healthy salade met feta